محل تبلیغات شما
این اولین بار است که شناورهای ایرانی وارد عمق دریای سرخ شده و قرار استپس از آن وارد کانال سوئز شده و با عبور از آن، نخستین حضور نداجا را درآب های دریای مدیترانه تجربه کنند.

بهگزارش گروه دفاع و امنیت مشرق، خبر اعزام ناوگروه نیروی دریایی ارتش، بهآب های دریای سرخ و دریای مدیترانه، نشان از گام رو به جلوی این نیرویراهبردی (به تعبیر فرمانده معظم کل قوا) در مأموریت های خارج از آب هایسرزمینی دارد.
بنا بر اعلام امیر دریادار بی غم جانشین فرماندهی ندجا،قرار است به زودی یک ناوگروه از نیروی دریایی ارتش برای یک مأموریت طولانیمدت آموزشی عملیاتی به آب های دوردست در شرق اروپا و غرب خاورمیانه اعزامشود. روند این مأموریت بدین تریب است که این واحدها پس از حضور در خلیجعدن و عبور از تنگه باب المندب، وارد دریای سرخ شود که به طور عمده از یکطرف به عربستان و از سوی دیگر به کشورهای آفریقایی اریتره، سودان و مصرمحدود است.
بر اساس نقشه های موجود در مسیر رفت و آمد کشتی ها، ایناولین بار است که شناورهای ایرانی وارد عمق دریای سرخ شده و قرار است پساز آن وارد کانال سوئز شده و با عبور از آن، نخستین حضور نداجا را در آبهای دریای مدیترانه تجربه کنند.
در واقع این مأموریت، با بعد مسافتنزدیک به 6000 کیلومتر دوربردترین مأموریت خارج از خانه برای نداجا محسوبمی شود. بعد مسافت از منطقه یکم دریایی بندرعباس تا دهانه شمالی کانالسوئز حدود 3450 کیلومتر می باشد. در این مسیر، عبور از دریای سرخ بابیشترین عرض حدود 340 کیلومتر، بین جنوب غربی عربستان و اریتره در مقابلعبور از کانال سوئز با عرض کمتر از 400 متر، برای یک گروه از شناورهاینظامی، بسیار ساده به نظر می آید. آنچه در این باره حائز اهمیت می باشد،تلاش برای کسب اشراف اطلاعاتی بر منطقه در جریان این مأموریت است.
دریایمدیترانه در واقع بین هر سه قاره آسیا، آفریقا و اروپا واقع شده است وتقریباً تمامی کشتی هایی که بین آسیا با اروپا و شمال آفریقا در رفت و آمدهستند از مسیر این دریا، کانال سوئز و دریای سرخ عبور می کنند. بنابراینحضور نیروهایی از کشورما که سهم عمده تجارت آن با دنیا از مسیرهای دریاییصورت می پذیرد، به روشنی، اعلام قدرت نظامی، به عنوان پشتیبان و محافظشریان های اقتصادی کشور خواهد بود.
آنطور که از سخنان جانشین فرماندهینداجا برمی آید، گروهی از دانشجویان دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره)نیز در این مأموریت مهم برای آموزش های عملیاتی و آشنایی با محیط های جدیدمأموریت های دریایی، همراه این ناوگروه اعزام خواهند شد. بنابراین اجرایانواع برنامه های کاری واحدهای دریایی در طول این سفر، دور از ذهن نخواهدبود.
          

باتوجه به تجهیز شناورهای دوربرد نداجا به انواع پرنده های بدون سرنشینشناسایی، چشمان تیزبین ناوهای ایرانی، ده ها کیلومتر دورتر را تحت پوششقرار خواهند داد تا با شناسایی شناورهای موجود در مناطق عبوری ناوگروه،همواره برتری اطلاعاتی برای واحدهای خودی، برقرار باشد.
از این رهگذر،اطلاعات پرارزشی نیز از توان نیروهای حاضر در منطقه کسب خواهد شد و درافزایش اشراف اطلاعاتی نیروهای مسلح کشور بر نیروهای فرامنطقه ای و فناوریهای آنها تأثیر بسزایی خواهد گذاشت.
حضور حداقل یک ناو پشتیبانی در اینگروه، باعث استقلال عملیاتی در آب های دور از خانه خواهد بود که با توجهبه جهت گیری های برخی کشورها نسبت به جمهوری اسلامی ایران، یک اقداماجتناب ناپذیر می باشد.
اما حضور احتمالی واحد های زیر سطحی نیز ازنکات جالب توجه سخنان امیر بی غم است. با توجه به برتری هایی که واحدهایزیرسطحی برای یک نیروی رزمی دریایی ایجاد می نمایند، همراهی ناوگروهاعزامی با زیردیایی، اقدامی دوراندیشانه در جهت افزایش توان عملیاتی وجلوگیری از غافلگیری ناوگروه در برابر شناورهای بیگانه خواهد بود.همانگونه که ناوگروه های بیگانه حاضر در خلیج فارس نیز معمولاً با یکزیردریایی همراهی می شوند. البته زیردریایی ها امکان اجرای مأموریت هایخود به صورت مستقل را دارند، اما با توجه به بعد مسافت که تا انتهای مسیرمأموریت جدید ناوگروه نیروی دریایی ارتش که ممکن است بر 5900 تا 6000کیلومتر بالغ گردد، همراهی با ناوهای پشتیبانی، ضروری به نظر می رسد. بهاین ترتیب زیردریایی های سنگین نداجا، احتمالاً در بخش هایی از اینمأموریت به عنوان یک واحد پیشرو ایفای نقش خواهند نمود که به نوعی تضمینکننده نتیجه موفق این عملیات خواهد بود.
حضور در آب های دور دست علاوهبر نشان دادن اقتدار دریایی ایران و نگاه راهبردی به نیروی دریایی درمنطقه ای که مملو از شناورهای پیشرفته کشورهای مختلف صاحب فناوری از جملهآمریکا، انگلستان و فرانسه است، نشان از اعتماد بالای فرماندهان بهتجهیزات موجود دارد. در واقع تمامی شناورهای کشور با فناوری های بومی موردبازسازی و ارتقاء قرار گرفته و بسیار متفاوت از سال های پیش هستند وهمواره با آماده شدن تجهیزات جدید به خصوص در زمینه الکترونیکی و تسلیحات،مورد ارتقاء مجدد قرار گرفته و به روز می شوند. پدیده بازسازی شناورهایقدیمی با فناوری ها جدید، موجب تعریف عبارت جدید عمر انقلابی تجهیزات»گردیده و هم اکنون این واحدها با فناوری های بومی که بعضاً دارای ماهیتیناشناخته برای سایر کشورها هستند،‌ به میان سازندگان این کشتی ها گسیل میشوند.

پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی شهادت سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی و شهدای همراه او

اولتیماتوم وزیر اطلاعات به مرتبطین یک سایت

در پی ابلاغ ساختار جدید نزاجا صورت گرفت؛ تشکیل 5 قرارگاه مستقل نیروی زمینی ارتش در مرزهای کشور

های ,مأموریت ,دریایی ,دریای ,یک ,شناورهای ,آب های ,دریای سرخ ,عبور از ,نیروی دریایی ,کانال سوئز ,ناوگروه نیروی دریایی ,دریای مدیترانه تجربه

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

امیرالمومنین اریا مقاله آموزش و فروش کتاب های علوم غریبه باشگاه پهلوان تکاب دوربین تحت شبکه mingxia mingnisroho لوازم آرایشی و تجهیزات آرایشگاهی آرین تکنولوژی غـــــروب عــشــق..